2017 m. gruodžio 22 d., penktadienis

Aplinkos ministerija įpareigojo Savivaldybę sutvarkyti ir išvežti šiukšles arba kaip seniūnas A. Frankas demonstravo veidmainystę

Biržų rajono savivaldybės
administracijos direktorius Jonas Jonušys
2017-12-20 Aplinkos ministerijos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas privalomuoju nurodymu Nr. B10-64 įpareigojo Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorių Joną Jonušį iki 2018-03-30 Pasvaliečių kaimo estradoje esančias nepavojingąsias atliekas (šiukšles) sutvarkyti ir išvežti, priešingu atveju, jeigu šiukšlės nebus sutvarkytos ir išvežtos, tai Aplinkos ministerija surašys administracinį pažeidimų protokolą ir Savivaldybės administracijos direktoriui J. Jonušiui skirs piniginę baudą. 

2017-03-30 Pasvaliečių kaimo bendruomenė užfiksavo estradoje esančias šiukšles, kurios yra bešeimininkės. 

Vadovaujantis Pečeriaukštės seniūnijos veiklos nuostatais, Atliekų tvarkymo įstatymu ir Atliekų tvarkymo taisyklėmis, kuriuose nustatyta, kad savivaldybė ir tuo pačiu seniūnija privalo sutvarkyti bešeimininkes šiukšles, 2017 m. balandį ir birželį bendruomenė kreipėsi į savivaldybę ir Pačeriaukštės seniūnijos seniūną Aurimą Franką, jog būtų sutvarkytos šiukšlės. 

Vietoj to, kad savivaldybė ir seniūnas A. Frankas laikytųsi įstatymų ir sutvarkytų šiukšles, seniūnas A. Frankas viešai eilinį kartą pademonstravo nihilizmą, veidmainiškumą ir melą, nurodydamas, kad neva Pasvaliečių kaimas yra vienas iš šiukšliniausių. 

Bendruomenė, neapsikentusi savivaldybės ir seniūno A. Franko neveikimu ir despotizmu, rudenį trečią kartą kreipėsi į savivaldybę ir seniūną A. Franką, nurodydama, kad savivaldybė ir seniūnas A. Frankas privalo laikytis įstatymų ir sutvarkyti šiukšles. 

Biržų rajono savivaldybės
Pačeriaukštės seniūnas Aurimas Frankas
Seniūnas A. Frankas pasiaiškinime nurodė, kad neva buvo tvarkomos ir išvežtos 2 kub. m. šiukšlių, o rudenį, siekdamas užtikrinti saugumą, organizavo estrados durų užmūrijimą, kad duris užmūrijo seniūnijos darbuotojai St. Jukna ir E. Žagrakalis. Tačiau Aplinkos apsaugos ministerija nustatė, kad iš tiesų nėra sutvarkytos ir išvežtos šiukšlės. 

Akivaizdų, kad įstatymų nesilaikantis ir besielgiantis amoraliai ir skandalingai seniūnas A. Frankas, vietoj to, kad laikytųsi įstatymų ir sutvarkytų šiukšles, suorganizavo šiukšlių užmūrijimą, tikslu, kad niekas nematytų šiukšlių krūvos ir po to savivaldybėje galėtų kaip koks cirko klounas vaipytis apie tai, koks jis nuostabus ir kaip nuostabiai sutvarkė šiukšles. Tokią bendruomenės nuomonę patvirtina 2017-12-04 seniūno A. Franko apgailėtinas ir veidmainiškais vaipymasis, kuomet atsakydamas į klausimą, ar šiukšles išvežė ar jas užmūrijo, nurodė, jog šiukšlių apskritai nebuvo. 

Atsakingai pareiškiame, kad A. Frankas yra netinkamas būti Pačeriaukštės seniūnu.