2017 m. rugpjūčio 2 d., trečiadienis

Psvaliečių seniūnaitijos seniūnaičio rinkimuose seniūnaite išrinkta Lina Šatienė

Šiandien, 2017 m. rugpjūčio 2 d., vyko Biržų rajono savivaldybės Pasvaliečių seniūnaitijos seniūnaičio rinkimai, kuriame dalyvavo daugiau nei 25 Pasvaliečių kaimo gyventojai, kurie iš dviejų kandidatų – Linos Šatienės ir Petronėlės Vareikienės – seniūnaite išsirinko L. Šatienę. 

Primename, kad 2014 m. birželio 23 d. vyko Biržų rajono savivaldybės Pasvaliečių seniūnaitijos seniūnaičio rinkimai, kuriame dalyvavo 19 Pasvaliečių kaimo gyventojai, kurie iš dviejų kandidatų – Danutės Švedavičienės ir Raimondos Vaisiūnaitės (Flenderienės) – seniūnaite išsirinko R. Vaisiūnaitę (Flenderienę), kuri 2016 m. rugpjūčio 19 d. Savivaldybei pateikė prašymą dėl jai pačiai prašant atleisti iš seniūnaitės pareigų, nors 2016 m. rugpjūčio 13 d. visuotiniame Pasvaliečių kaimo bendruomenės narių susirinkime R. Vaisiūnaitė pareiškė, kad ji atsistatydina iš seniūnaitės pareigų, nes jau nebe gyvena Pasvaliečių kaime. 

Seniūnaičio pagrindinis veiklos principas – gyvenamosios vietovės gyventojų atstovavimas vietos valdžios institucijoje. Šiuo atveju, Pasvaliečių kaimo gyventojų atstovavimas Biržų rajono savivaldybėje. 

Taip pat primename, kad R. Vaisiūnaitė (Flenderienė), laikotarpyje nuo 2014 m. birželio 23 d. iki 2016 m. rugpjūčio 19 d., eidama seniūnaitės pareigas, nė karto nedalyvavo seniūnaičių sueigoje, taip pat nė karto nepasinaudojo teisėmis ir neatliko pareigų, numatytų LR vietos savivaldybos įstatyme (toliau – LR VSĮ). Todėl tikimasi, kad šiandien išrinkta nauja seniūnaitė L. Šatienė aktyviai pasinaudos teisėmis ir atliks pareigas. 

LR VSĮ 3 straipsnio 14 ir 15 dalyse atitinkamai numatyta, kad seniūnaitis – gyvenamosios vietovės ar jos dalies bendruomenės išrinktas atstovas, turintis šio įstatymo nustatytas teises ir pareigas, kad sueiga – seniūnaičių susirinkimas, kuriame sprendžiami šio įstatymo nustatyti klausimai. Taip pat LR VSĮ VIII skisnyje numatytas seniūnaitijų sudarymas ir seniūnaičio statusas (33 straipnis), seniūnaičio teisės ir pareigos (34 straipnis) ir seniūnaičių sueiga (35 straipnis).