2017 m. rugpjūčio 4 d., penktadienis

Pasvaliečių ir Smilgių kaimų gyventojų kelionė dviračiais po apylinkę

Gražų rytą Pasvaliečių bendruomenės vaikučiai, mamytės ir tėveliai rinkosi smagiai kelionei dviratukais. Vaikučiai apsirengė liemenes, dviračius papuošė balionais, išsirikiavo paskui lydinčią mašiną ir patraukė prie Toliūnų kaimo stotelės, kur turėjo susitikti su Smilgių bendruomenės dviratininkais - juos buvo pakvietę keliauti drauge. 

Susirikiavę visi patraukė kirkilų link. Ten pasilinksmino, užkando ir vėliau leidosi tolyn. Aplankė Kirkilų amatų centrą, kur mokėsi lieti žvakes, apžiūrėjo senovinius darbus, nuostabi šeimininkė visus primaitino skaniausiais blynais, ir vėl - į kelionę. 

Dviratininkai aplankė sodybą, kur įgriuvęs namo kampas, užsuko apžiūrėti Geologų duobės, Karvės olos. Nuvažiavo į Mantagailiškio dvarą, Likėnų sanatoriją. Ten vaikai pailsėjo, pasivaikščiojo, pasivaišino ledais ir gėrimais. Buvo įteikti diplomai, saldumynai. Visi laimingi, nors ir pavargę, išsiruošė namo. Toliūnuose atsisveikino su smilgiečiais. Net mažiausi vaikai mynė visą kelią nepasiduodami vyresniesiems. 

Bendruomenė dėkoja visiems dalyviams už draugystę, rėmėjams tėveliams - už dovanas, vaikų sargams - mamytėms Petrutei Vareikienei ir Danguolei Plentauskienei už palydą mašinomis, bendruomenės tarybos narėms Linai ir Aušrai už iniciatyvą organizuoti bendrą Pasvaliečių ir Smilgių kaimų gyventojų kelionę dviračiais po apylinkę. Visiems buvo linksma, visi jautėsi saugūs.