2018 m. sausio 30 d., antradienis

Po vidurnakčio Biržų mero Valdemaro Valkiūno naudai prasidėjo stebuklai

Internetinis naujienų portalas „alfa“ sukūrė iniciatyvą „METŲ MERAS“, kuria siekiama paskatinti diskusiją, kokios mero asmeninės ir dalykinės savybės lemia gerus rezultatus, atkreipti dėmesį į galbūt tyliai, bet efektyviai dirbančius merus, palyginti gyvenimo kokybę, verslo aplinką savivaldybėse, paskleisti gerąją vadovų patirtį, atrasti nesėkmių priežastis, silpnąsias vietas. 

Piliečiai turi galimybę anonimiškai įvertinti kiekvieno mero veiklą – neigiamai arba teigiamai. 

Pasvaliečių kaimo bendruomenė atkreipia dėmesį į Biržų mero Valdemaro Valkiūno akiplėšišką ir veidmainišką melą, kuomet viešai melagingai gyrėsi, jog jo rūpesčiu Biržų mieste ir kaimiškose vietovėse šviestuvai šviečia visą naktį, kai iš tikrųjų ne mero rūpesčiu šviestuvai šviečia visą naktį. Jie ir taip švietė, šviečia bei švies visomis naktimis kaip ir saulė kiekvieną rytą pakyla bei pakils be mero rūpesčio. 

Biržų rajono savivaldybės meras Valdemaras Valkiūnas
Taip pat bendruomenė atkreipia dėmesį į tai, kad bendruomenės atstovai su meru 2016 m. rudenį buvo susitikę ir pasisakė, kad Pasvaliečių kaimo gatvės tamsiu paros metu nėra apšviestos. Tąkart meras pažadėjo, kad 2017 metų biudžete bus numatytas finansavimas Pasvaliečių kaimo gatvės apšvietimui įrengti ir pasigyrė, kad prieš tapdamas meru visiems biržiečiams žadėjo, jog jis pasirūpins miesto ir kaimiškose vietovėse visų gatvių apšvietimo įrengimu ir kad jis pažadus tikrai ištesės. Neištesėjo ir tikrai neištesės! 

2017 metų biudžete nebuvo numatytas finansavimas, tačiau kai po patvirtinto biudžeto dar kartą bendruomenės atstovai susitiko su meru, tikslu išsiaiškinti kodėl žadėtas finansavimas nenumatytas, tai meras pareiškė: „aš pirmąkart girdžiu, kad Pasvaliečių kaimo gatvėje nėra įrengtas apšvietimas“. Nepaisant akivaizdaus akiplėšiško ir veidmainiško mero melo, jis internetinio naujienų portalo „alfa“ paskelbtos iniciatyvos dėka pasirodė kaip galimas sukčius, nemokantis pralaimėti ir nepripažįstantis savo klaidų. 

Sausio 30 d. prieš vidurnaktį užfiksuotais duomenimis dauguma biržiečių mero V. Valkiūnio veiklą įvertino neigiamai (-78,09 proc.). Tačiau po vidurnakčio mero naudai, galimai su pačio mero nurodymu, prasidėjo stebuklai – labai dideliais tempais pradėjo mažėti biržiečių išreikštas nepasitikėjimas meru ir vėliau labai dideliais tempais didėti tariamas pasitikėjimas meru. 

Sausio 31 d. užfiksuoti duomenys: -6,92 proc. (2:41 val.); -6,32 proc. (2:42 val.); -6,02 proc. (2:43 val.); -5,58 proc. (2:44 val.); -5,34 proc. (2:45 val.); -4,9 proc. (2:46 val.); -4,32 proc. (2:47 val.); -2,16 proc. (2:55 val.); -1,7 proc. (2:59 val.); -0,8 proc. (3:30 val.) ir +1,34 proc. (3:58 val.); +3,2 proc. (4:02 val.); +5,36 proc. (4:19 val.).

Bendruomenė pasisako už sąžiningumą, duotų pažadų laikymąsi, mokėjimą pralaimėti ir pripažinimą savo klaidų.

Užfiksuotus duomenis galite atsisiųsti paspaude čia: „Biržų meras“